SEGUIM INDIGNATS !!!

ENS ADHERIM A LA INDIGNACIÓ MUNDIAL CONTRA LA CORRUPCIÓ I UN SISTEMA ANTI-NOSALTRES!
ARA ÉS EL MOMENT!
Segueix el TWITER D'ACAMPADA d'indignació a BCN
ATENCIÓ: Si ets de la comissió econòmica et pot interessar la Pàgina d'Alternatives econòmiques

Tothom sap que els EEUU dominen el món d'alguna manera. Però COM? Segur que no sabieu que era gràcies a les Institucions Financeres Internacionals i a la creació de deutes que mai es podràn tornar. EL VIDEO IMPRESCINDIBLE.

Alternatives econòmiques

BANCA ÈTICA
Una banca que només inverteix en cultura, mediambient i social. I és rendible!
Us recomano aquest enllaç on explica què és la banca ètica i podeu trobar informació de les principals banques ètiques operatives al nostre país. http://www.finanzaseticas.org/setem/esp/finanzas-eticas/finanzas-eticas-microcreditos/
La Banca Ètica de referència a Espanya és TRIODOS Bank: http://www.triodos.es - Jo ja en sóc, i tu?

COOPERATIVES D'HABITATGE
Has pensat mai com eliminar l'especulació immobiliària i el creixement desmesurat del preu del sòl? Imagina que t'ofereixen llogar el teu pis amb un contracte que te n'assegura l'ús durant 99 anys. I això amb una quota de lloguer més d'un 50% menor a l'habitual. No firmaries? Això són les cooperatives d'habitatge.
http://www.llibertat.cat/content/view/4395/1/

TAXA TOBIN: ¿Sabies que l'especulació més gran no paga impostos? Imposant una taxa d'aproximadament un 1 per mil sobre les operacions especulatives internacionals (compra i venda d'accions o de divises en un període molt curt de temps) se n'eliminaria la meitat i es recolliria una massa de diners anuals que permetrien combatre la fam i engegar molts altres projectes positius pel planeta que ara no tenen finançament.
Més informació sobre la Taxa "Robin Hood" a: http://www.oxfam.org/es/es/campaigns/health-education/robin-hood-tax

PROHIBIR I PERSEGUIR L'ESPECULACIÓ, per mitjà de la conscienciació i de lleis que la prohibeixin, la sancionin, la dificultin i un sistema més transparent

PROHIBIR ELS PARADISOS FISCALS presents a tot el món que faciliten l'evasió d'impostos i el blanqueig de diners a les grans riqueses del planeta. Una quarta part dels diners del planeta està a algun dels 35 territoris considerats com a paradisos fiscals.
+info: http://www.3cat24.cat/noticia/367100/altres/Que-son-els-paradisos-fiscals

UN SISTEMA MONETARI INFORMATIU DE VERITAT que informi i monitoritzi tots els béns i serveis s'estàn comprant i venent a cada moment, qui el compra i qui el ven, on i per quin valor. El sistema actual, no informa sobre quants tomàquets s'han venut avui a certa regió ni per quants diners de mitjana. Això evita una planificació més acurada i una informació vital que hauria de ser pública de l'economia d'un poble.
Tot i que els diners avui són en bona part digitals, són desinformatius, opacs, afavoreixen es desconeixement del mercat. I els diners en metàl·lic encara més.

ELIMINAR ELS BITLLETS DE 500, 200 I 100 EUROS. Treure'ls de la circulació. No són necessaris per les compres quotidianes que es fan en metàl·lic, i l'únic que fan és afavorir la corrupció i l'evasió d'impostos. Què pot aconseguir un maletí ple de 500€ ?

NACIONALITZAR LA BANCA PRIVADA QUE REBI AJUDES. Quan una banca fa fallida no es rescata i prou, sinó que es compra i per tant la seva gestió i beneficis han de ser públics (per engruixir les arques de públiques i fer millores socials). O com a mínim la banca ha de continuar amb supervisió del govern.

CAIXERS PÚBLICS A TOTS ELS POBLES I CIUTATS. Els bancs que tenen més caixers tenen més opcions d'aconseguir clients. A més de la gran despesa que suposen les oficines, caixers i personal només per "guardar" els diners dels ciutadans, això és competència deslleial pels que no tenen o no volen assumir aquesta despesa en oficines. Hi hauria d'haver una xarxa pública d'ofincines i de caixers a tots els barris i pobles que permetin als ciutadans operar amb tots els bancs i caixes amb igualtat de condicions!! (i sense comissions). Aquesta idea és d'un servidor.

EMETRE MONEDES LOCALS  (I CONTROLAR L'EMISSIÓ DE CRÈDIT) Tot i que hi ha tants euros, els euros són escassos. Una economia necessita moneda en quantitat abundant perquè es compri i es vengui i tothom pugui viure. La major part dels euros estan a l'economia especulativa-financera o al cap d'un minut de fer una compra ja són a la xarxa mundial i han fet la volta al món.
Què passaria si un poble o comarca emetés la seva pròpia moneda local?? Aquesta moneda conviuria amb l'euro però aporta molts més diners a la regió que han de ser gastats per força a la zona, promovent el comerç local i només local. Només cal aconseguir que uns quants comerços o empreses posin a la venda una part dels seus productes en la nova moneda, i amb el que obtinguin, podran comprar serveis a d'altres empreses veines.
I, el que encara és més sorprenent: un poble pot donar crèdit a les entitats, empreses o projectes que consideri que se'l mereixen, a cost zero i, si vol, sense cobrar interessos (o sense necessitat que de es retorni mai!). Aquesta moneda que es pot definir com a "moneda social" té més avantatges encara, ja que es pot proposar des del principi servir al desenvolupament d'una comunitat i no a l'acumulació d'uns pocs.
Un exemple aquí al costat, al Montseny: http://www.ecoseny.net/
I una plataforma electrònica de comerç amb moneda social http://www.ces.org.za/index_es.asp

EMETRE CRÈDIT LOCAL DIRIGIT ON DECIDIXI LA COMUNITAT. T'imagines que el teu poble que crea els seus diners (veure punt anterior), decideix per assemblea a què vol dedicar els diners creats del no res? Una escola? Pagar persones per acompanyar ancians? Pagar els funcionaris? Un projecte cultural deficitari? Això és democracia real. Ja sigui en forma de crèdit sense interessos o de subvenció.


CRÈDITS SENSE INTERESSOS. Els interessos que cal tornar d'un crèdit no existeixen. No s'han creat. El Banc, sempre guanya, de tots els diners que presta se li han de retornar amb un plus afegit. L'única manera de que això s'aguanti és que sempre es donin més i més crèdits que creen nous diners per tornar els interessos.
L'interès és el culpable del creixement infinit que l'economia actual necessita per funcionar. És immoral i insostenible pel planeta.
La solució: queda PROHIBIT cobrar interessos! Si que s'accepten però les comissions per pagar el servei i el personal.
Però qui crea els diners? No t'has adonat encara que es creen del no res? i ho fan els bancs cada cop que emeten nous crèdits!
Aquest vídeo és molt rebelador (el millor és a partir del minut 3:13): http://www.youtube.com/watch?v=C2xkX5Ecp7A&feature=related (película "El concursante")


(aquesta pàgina s'anirà ampliant amb el temps)
Tens més idees? aporta les teves alternatives :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada